De Triodos Bank en Unit4 hebben succesvol een koppeling gelegd tussen beide webapplicaties, zodat organisaties die gebruik maken van de financiële software van Unit4 Multivers Online nu gegevens kunnen delen met Triodos. Unit4 Multivers heeft ook koppelingen met de Rabobank, ABN Amro en ING. Deze koppelingen worden kosteloos aangeboden.

De koppeling met de Triodos Bank maakt het bijvoorbeeld mogelijk om automatisch bankafschriften in te lezen, waarna Multivers deze vervolgens automatisch afstemt met openstaande posten. Dit levert een significante tijdsbesparing op voor ondernemers en bovendien is de foutkans geminimaliseerd. Deze was een stuk hoger toen bankmutaties nog handmatig moesten worden ingevoerd.

Ophalen en verzenden

Openstaande rekeningen kunnen heel gemakkelijk semi-geautomatiseerd worden verwerkt, waardoor er altijd zicht is op een actueel banksaldo. Met semi-automatisch wordt bedoeld dat een controle door de administratief verwerker van uw bedrijf altijd mogelijk is.

Naast het controleren en verwerken van bankmutaties is het ook mogelijk om batches met betaalopdrachten en incasso opdrachten in te schieten bij de bank, waarna deze direct worden verwerkt. Er is dus sprake van een twee-weg koppeling, die het mogelijk maakt om zowel gegevens te ontvangen van Triodos Bank als vanuit Unit4 Multivers te verzenden naar de bank.

Toelichting Triodos en Unit4

“We kregen van een aantal accountancykantoren en zakelijke klanten het verzoek of er ook een bankenkoppeling mogelijk was met Triodos Bank. Dat geeft hen namelijk een veel beter inzicht in hoe hun klant er financieel voor staat. Doordat de koppeling het banksaldo dagelijks bijwerkt, kijken de accountants en hun klanten, de ondernemers, altijd naar een actuele situatie. Dit betekent voor accountants een veel groter gemak, maar ook voor de ondernemers zelf. Zij kunnen nu hun tijd efficiënter indelen en zich bezighouden met werkzaamheden die het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Daar worden we allemaal beter van”, aldus Joris Lans, Projectmanager en Business Analist bij Triodos Bank.

“Voor de ondernemer betekent dit het einde van data handmatig en dubbel moeten invoeren. Hierdoor wordt de kans op fouten minimaal en is het banksaldo van de ondernemer altijd up-to-date”, vertelt Kuno Klumpers, Senior Product Manager bij Unit4. “Het bijzondere aan deze samenwerking is dat het verzoek voor deze koppeling in eerste instantie van accountants afkwam. Ze zien namelijk dat steeds meer bedrijven een zakelijk rekeningnummer afsluiten bij Triodos Bank. Wij vinden het belangrijk om naar de markt te luisteren en onze oplossingen hierop te verbeteren. Hierdoor kunnen accountants beter hun werk doen en houden ondernemers meer grip op hun financiën. Tevens houden ze tijd over voor hun grote passie: ondernemen. En dat is toch waar het uiteindelijk om draait.”

De bankkoppeling realiseren

De koppeling is vanaf vandaag beschikbaar voor alle gebruikers van de online versie van Unit4 Multivers. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de functionaliteiten van de bankkoppeling of wilt u deze activeren? Wij helpen u graag. Neemt u contact met ons op voor vragen of hulp bij de implementatie.

Bart Scheepens

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Bart Scheepens

Stuur mij een e-mail 06 - 5130 3887