Boekhoudpakket kiezen? Dan is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken op basis van zaken die voor jou als ondernemer van belang zijn en bovendien past bij jouw dienstverlening. Daarom hebben we vijf aandachtspunten samengesteld die ondernemers op weg helpen bij het maken van de juiste keuze.

Boekhoudpakket kiezen? Dan is het belangrijk om een weloverwogen keuze te maken op basis van zaken die voor jou als ondernemer van belang zijn en bovendien past bij jouw dienstverlening. Dat is voor elke ondernemer anders. De details kunnen een groot verschil maken. Bovendien is later weer wisselen van pakket niet wenselijk. Daarom hebben we vijf aandachtspunten samengesteld die ondernemers op weg helpen bij het maken van de juiste keuze.

  1. Kan ik op elke locatie werken?

Als ondernemer wilt u niet gebonden zijn aan één werkplek, dus de software moet in principe met elk apparaat vanaf elke plek benaderbaar zijn, zolang er maar een internetverbinding beschikbaar is. Zo maakt u optimaal gebruik van uw tijd en kunt u zelfs terwijl u ergens zit te wachten of onderweg bent even snel een factuur maken en versturen of bijvoorbeeld even tussendoor een bankafschrift matchen met uitstaande betalingen.

  1. Kan ik digitaal factureren?

Er zijn nog altijd veel bedrijven die hun facturen per post versturen. Anderen printen de facturen eerst uit om ze vervolgens te scannen en te mailen als de klant graag een digitale factuur ontvangt. Zonde van tijd, geld en inkt. Een boekhoudpakket van deze tijd kan namelijk rechtstreeks digitale facturen versturen (in pdf-formaat of desgewenst met de nieuwe techniek UBL). Bekijk ook onze tips om facturen sneller betaald te krijgen.

  1. Hoe eenvoudig kan ik mijn boekhoudpakket aan laten sluiten op andere applicaties en mee laten groeien met mijn bedrijf?

Een boekhoudpakket is geen losstaan iets. Het is namelijk de basis van elke organisatie waar data uit alle hoeken van de organisatie samenkomen. Om snel aan de slag te kunnen met je boekhoudpakket en flexibel op allerlei ontwikkelingen te kunnen reageren, is het belangrijk dat je software kiest die eenvoudig te integreren is met andere (al dan niet branche-specifieke) apps en applicaties. Denk aan de koppeling met bijvoorbeeld CRM, ERP en de webshop.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar een oplossing die met u mee kan groeien. Op het moment dat u een boekhoudpakket aanschaft, kunt u nooit met 100% zekerheid zeggen hoe uw bedrijf zich in de toekomst zal ontwikkelen, maar u wilt voorkomen dat u om de zoveel jaar uw boekhoudsoftware moet vervangen omdat de boekhouding ‘uit zijn voegen barst’.

  1. Hoe snel/intuïtief kan ik aan de slag? 

Leuk als u gebruik kunt maken van een proefabonnement, maar wat als het, na het inloggen, niet duidelijk is hoe u het moet gebruiken en dat u ook niet weet waar u met uw vragen terecht kunt? Veel softwareleveranciers laten u via een proefabonnement kennismaken met hun boekhoudoplossing. Houd daarbij goed in de gaten dat de gebruiksvriendelijkheid van de oplossing en de ondersteuning (helpdesk/consultants) bepalen hoe snel u daadwerkelijk up & running bent met het nieuwe pakket.

  1. Werkt mijn accountant met dezelfde software?

Als uw accountant met hetzelfde boekhoudpakket werkt, kunt u eenvoudiger online samenwerken en hoeven dingen niet dubbel te worden gedaan. Het wordt helemaal handig als de software u toestaat tegelijkertijd in dezelfde administratie te werken. Doordat uw accountant minder (dubbel) hoeft te administreren, houdt hij/zij meer tijd over voor het geven van goed advies en/of het signaleren van ontwikkelingen die op korte of langere termijn belangrijk voor uw onderneming kunnen zijn.

HRT Business Solutions is gespecialiseerd in het digitaliseren van bedrijfsprocessen. Hierin vervult de financiële administratie een voorname rol. Wij ondersteunen u bij de implementatie van de software en helpen om het naadloos te integreren in uw bedrijfsprocessen. Daar heeft u elke dag plezier van. Hoe wij u kunnen helpen? Neem contact met ons op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek.

Bart Scheepens

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neemt u dan contact op met Bart Scheepens

06 - 5130 3887 [email protected]