Twijfelt u of uw HR beleid controle proof is? Uw organisatie is in de afgelopen jaren flink gegroeid. Uw medewerkers hebben een arbeidsovereenkomst, 24 vakantiedagen per jaar op basis van een 40-urige werkweek en u bouwt pensioen voor ze op via een pensioenverzekeraar. Toch denkt u regelmatig dat u iets over het hoofd ziet. Heb ik functieomschrijvingen nodig voor mijn personeel? Moet ik een contract afsluiten bij een Arbodienst? Wat zijn de doorbetalingsregels bij ziekte van een medewerker?

Voert u een volwaardig HR beleid?

De essentie van het voeren van een volwaardig HR beleid is belangrijker dan u misschien denkt. Als uw HR & payroll zaken niet op orde zijn, brengt dit de mogelijke risico’s met zich mee. In goede tijden zullen medewerkers niet snel aan de bel trekken. Maar stel er gebeurd iets (denk aan een disfunctionerende medewerker of een ex-medewerker die met terugwerkende kracht salaris vordert) dan wilt u er toch zeker van zijn dat u alles goed geregeld heeft? Daarnaast wilt u talent aan uw onderneming binden, maar uw huidige medewerkers ook blijven boeien. Hoe heeft u dit aangepakt? Bent u een aantrekkelijke werkgever voor potentiële collega’s?

Wat houdt een HR scan in?

Zoals u merkt komen roept het denken aan een correcte HR & payroll administratie of HR afdeling. In mijn huidige rol als HR adviseur heb ik in de afgelopen maanden voor meerdere cliënten een HR scan uitgevoerd.

Onze HR scan in 5 korte stappen:

  1. Samen praten wij over alle HR & payroll documenten die belangrijk zijn voor het voeren van een volwaardig HR beleid.
  2. Ik check of uw documenten aan de Nederlandse wetgeving voldoen.
  3. Ik scan uw documenten en noteer mijn bevindingen in een rapport.
  4. Ik kijk kritisch naar mijn bevindingen en noteer de mogelijke risico’s voor uw onderneming.
  5. Dit rapport ontvangt u binnen de afgesproken tijd. Wilt u de vervolgacties oppakken: samen met mij of door mij? Leuk!

Denkt u dat uw organisatie een dergelijk adviesrapport kan gebruiken? Ik help u graag.

Frederik Stuyling de Lange Amsterdam

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Frederik Stuyling de Lange

06 - 1962 8993 Stuur mij een e-mail