Steeds meer bedrijven kampen met een gebrek aan jong talent. Het blijkt voor veel werkgevers lastig om deze groep aan te trekken. In dit bericht gaan we hier dieper op in en treft u mogelijke oplossingen voor dit vraagstuk.

Tekort aan jong talent verdrievoudigd

Uit het onderzoek Talent Shortage Survey van Manpower is gebleken dat er een flinke stijging is van de werkgevers die moeite hebben met het vinden van jonge talenten. In 2014 gaf namelijk nog slechts 5% aan hier moeite mee te hebben. In 2016 is dat percentage maar liefst 17% en evenaart hiermee de piek van 2010/2011.

Enerzijds is er sprake van een vraagmarkt (krapte op de arbeidsmarkt), anderzijds zijn er 484.000 mensen in Nederland werkloos (bron: CBS, augustus 2016). Het tekort aan gekwalificeerde talenten loopt snel op en toch stellen bedrijven onveranderd hoge eisen aan nieuwe arbeidskrachten. Geconcludeerd kan worden dat bedrijven hun behoeften moeten aanpassen en de zoektocht naar de alleskunner moeten loslaten. Ook zouden bedrijven, instellingen en overheidsinstanties meer kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat het groeiende tekort aan talenten de economische groei in de weg staat.

Andere manieren van zoeken

De vraag naar technische mensen blijft enorm, ondanks trends als automatisering en robotisering. De vraag zal gaan veranderen naar technici die in staat zijn snel te leren en de capaciteiten hebben om toegevoegde waarde te leveren aan automatisering en/of gerobotiseerde processen. Vaak is specifiekere kennis vereist waar niet of niet grootschalig in opleidingen terugkomt. Daarom zouden bedrijven zelf een rol kunnen spelen in het zelf opleiden/bijscholen of jongeren gericht een (starters-/leer-)functie aan te bieden.

Ook geografisch liggen er kansen. Bijvoorbeeld in de Randstad is er sprake van een flink tekort, terwijl in Limburg meer talenten beschikbaar zijn. Door te kijken naar kansen die verschillende regio’s in het land te bieden hebben, zijn successen te behalen.

Ondersteuning

Wilt u eens sparren met een specialist om zo te komen tot andere inzichten, ideeën en kansen die specifiek bij uw organisatie passen? Onze adviseurs staan u graag bij. Neemt u contact met ons op voor meer informatie of het maken van een vrijblijvende afspraak.

Wilt u meer weten over dit onderwerp?

Neemt u dan contact met ons op

040 - 8800 100 [email protected]