Bart Scheepens

Sales Consultant

“Professionaliseren en digitaliseren”

Na mijn HBO-studie heb ik in de avonduren een aantal AMBI opleidingen gevolgd om daarmee begin 1985 als applicatie ontwikkelaar / beheerder binnen Leonard Lang (destijds de importeur van Fiat) aan de slag te gaan. Daar heb ik mede vorm gegeven aan complexe logistieke oplossingen voor de stroom van onderdelen tussen de importeur, distributeurs en dealers.

Vervolgens heb ik in 1986 de implementatie en ingebruikname begeleid van een groothandel / productie oplossing van een textielfabrikant. Begin 1987 ben ik bij de leverancier van deze oplossing, AAC te Helmond, gestart. Een functie die mooi aansloot op het project bij de textielfabrikant. In de 10 jaar die daarop volgden heb ik me ingezet, eerst als softwareconsultant en later commercieel, om AAC mee uit te bouwen van een IT-bedrijf met 5 medewerkers naar een gerenommeerde automatiseerder met 75 professionals.

Slimme software oplossingen

Begin 1997 ben ik begonnen bij ACA Retail, destijds onderdeel van de groep bedrijven waar ook HRT Business Solutions nu ook deel van uitmaakt. De opdracht was een business-unit op te starten die automatiseringsoplossingen (hard- en software) aanbood aan het MKB. In 1999 is daaruit ACA IT-Solutions ontstaan (momenteel een 100% zusterbedrijf van HRT), nadat de betreffende business-unit zich voldoende had ontwikkeld om op eigen benen te staan. Sindsdien ben ik me steeds meer bezig gaan houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen m.b.v. inzet van slimme software oplossingen.

Sinds 2014 houd ik me bezig met het in de markt zetten van de propositie van HRT Business Solutions. Ik heb in de loop der jaren veel kennis en ervaring opgebouwd in de deelgebieden financieel, logistiek (projecten en productie) en HR. Ik help organisaties graag om vraagstukken op dit vlak aan te pakken. Denk hierbij aan de implementatie van nieuwe bedrijfssoftware, de herinrichting of de optimalisatie ervan. Er is in de afgelopen decennia veel veranderd binnen de digitalisering van bedrijfsprocessen van bedrijven en de mogelijkheden om dit te professionaliseren en digitaliseren. Ik heb als adviseur inmiddels duizenden organisaties gezien en geholpen met uitdagende business cases.