Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 is de opvolger van Microsoft CRM. Inmiddels heeft de software zich ontwikkeld tot een applicatieplatform dat een centrale rol vervuld in de organisatie en zorgt voor verbinding.

Het is de software applicatie die klanten, producten, mensen en activiteiten met elkaar verbindt door het weghalen van datasilo’s. Dat is kort samengevat de omschrijving die de Amerikaanse softwaregigant geeft aan deze oplossing. De oplossing is toegankelijk, toekomstbestendig, slim en aanpasbaar en daardoor uitermate geschikt voor zowel kleine als grote organisaties.

Bekijk de video

De voordelen in een notendop

Microsoft Dynamics 365 wordt omschreven als modern, verenigd, intelligent en aanpasbaar. Het is een platform dat traditionele pakketten zoals ERP en CRM vervangt. Hoe? Enerzijds door een vernieuwende benadering van bedrijfsprocessen en anderzijds door een heel laagdrempelige, intelligente applicatie die een meerwaarde is voor functionarissen binnen alle afdelingen van de organisatie. Hiermee wordt digitalisering binnen uw organisatie op praktische wijze bevorderd.

 

Microsoft Dynamics 365 CRM

Samenstelling Microsoft Dynamics 365

Microsoft Dynamics 365 is modulair opgebouwd en biedt hierdoor voor elke organisatie de gewenste mogelijkheden om de software samen te stellen op de manier die het best aansluit bij de werkwijze. Het grote voordeel is dat de software zeer veel mogelijkheden om naadloos te koppelen. Bovendien is het prijsmodel user-based. Je betaalt dus per gebruiker. Hierdoor is het voor organisaties van elke grootte betaalbaar.

Microsoft Dynamics 365 kent de volgende toepassingen:

 • Finance & Operations

  Deze module bevat de financiële kern van de organisatie met ongekende meerwaarde. Het geeft het management de mogelijkheden om snel en onderbouwd de juiste beslissingen te maken en in te spelen op ontwikkelingen in de markt.

 • Retail

  Hiermee worden winkelprocessen, digitale processen en de back-office samengebracht. Er wordt inzicht verkregen in de productiviteit en maakt interactie met klanten persoonlijk en succesvol.

 • Talent

  Digitaliseer het HRM-proces vanaf het moment van werven. Hiermee heeft het HR-team alle tools in handen om medewerkers te behouden, te laten ontwikkelen en succesvol te laten zijn.

 • Sales

  Hiermee maakt u klantrelaties winstgevend. Krijg grip op de behoeften van klanten en realiseer efficiëntie bij klantcontact en het sluiten van deals.

 • Customer Service

  Hiermee bouw je op constructieve basis klantrelaties op. door de geïntegreerde intelligentie kunt u sneller en persoonlijk contact onderhouden en service verlenen aan uw relaties.

 • Project Service Automation

  De organisatie en administratie van projecten kan zeer complex zijn. Met deze module worden projecten succesvol gebudgetteerd, aangestuurd en uitgevoerd.

 • Field Service

  Voor dienstverlening op locatie is deze toepassing onmisbaar, waarbij de focus ligt op een proactieve benadering, kostenreductie en een positieve klantervaring.

 • Marketing

  De werving van interessante leads wordt nog gemakkelijker. Door de integratie van automation-mogelijkheden wordt het rendement verhoogd, worden resultaten meetbaar en wordt de samenwerking met sales geïntensiveerd.

 • AI (artificial intelligence)

  Met AI krijgen medewerkers zeer uitgebreide en vooruitstrevende mogelijkheden om alles uit de beschikbare data te halen. Hiermee worden zeer waardevolle inzichten verkregen die het succes van de organisatie ten goede komt.

 • Microsoft Power Platform

  Dit platform maakt het mogelijk om alle benodigde apps te bouwen, aan te passen en uit te breiden op het gebied van Power BI (interactieve dashboards), Flow (workflow automatisering) en PowerApps (apps maken in uren i.p.v. maanden).

 • Overig

  Overige functionaliteiten in Microsoft Dynamics 365: Microsoft Social Engagement, Microsoft Relationship Sales en Mixed Reality

Voor wie is Microsoft Dynamics 365 geschikt?

De tijd dat hoogwaardige ERP en CRM software alleen betaalbaar was voor de enterprise-sector is voorbij. Met de komst van Microsoft Dynamics 365 wordt hoogwaardige bedrijfssoftware toegankelijk voor bedrijven en instanties van elk formaat. Niet alleen het prijsmodel is laagdrempelig, ook het gebruik van de software is eenvoudig. Door de modulaire opbouw en de grote diversiteit aan functionaliteiten past Microsoft Dynamics 365 in elke branche.

Extra mogelijkheden voor project gestuurde bedrijven met PSA Suite

De PSA Suite van Unit4 is als het ware een extra ‘schil’ om Microsoft Dynamics 365, waarmee specifieke bedrijfsprocessen en vraagstukken ondersteund waarmee project gestuurde bedrijven en bijvoorbeeld organisaties in de zakelijke dienstverlening te maken hebben. Meer informatie over PSA Suite

Informatie en advies

Bent u op zoek naar een ervaren adviseur voor de implementatie en optimalisatie van Microsoft Dynamics 365? Ons team is in staat om organisaties in de meest uiteenlopende branches op pragmatische wijze te ondersteunen. Wilt u meer weten over onze werkwijze en visie? Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Bart Scheepens

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Bart Scheepens

06 - 5130 3887 Stuur mij een e-mail