Nieuws


Zakelijk nieuws voor ondernemers

Filter nieuws op
software
Accountant Boekhouding

Het belang van een goede boekhouding

Een overzichtelijke en goed opgezette administratie is van groot belang. Niet alleen om aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen, maar ook voor uw bedrijfsvoering. Met een goede boekhouding hebt u inzicht in uw inkomsten en uitgaven.

personeel
Hrt Financieel I

Rutte III: Dit gaat er voor werkgevers en werknemers veranderen

Na een lange periode van onderhandelingen zijn VVD, CDA, D66 en Christen Unie eruit. Het regeerakkoord van kabinet-Rutte III, dat “Vertrouwen in de toekomst” heet, is gepresenteerd. Voor werkgevers en werknemers wil het nieuwe kabinet een verschillende veranderingen doorvoeren. Hieronder staan de belangrijkste plannen die het kabinet Rutte III voor ons in petto heeft.

financieel
Belastingplan 2018

Prinsjesdag: Top 10-maatregelen voor 2018 uit het Belastingplan

Tijdens Prinsjesdag zijn de nieuwe belastingplannen voor 2018 op tafel gekomen. Een aantal maatregelen is echter vorig jaar of in de loop van dit jaar al aangenomen. Enkele belangrijke wijzigingen voor 2018 op een rij.

personeel
Wkr Werkkostenregeling 2017

Prinsjesdag: belangrijkste wijzigingen op het vlak van HR in 2018

Tijdens Prinsjesdag zijn de financiële plannen voor het komende jaar bekend gemaakt. De Miljoenennota en de Rijksbegroting geven koers aan de keuzes die in de komende periode gemaakt zullen worden. Dit heeft derhalve ook invloed op HR. Een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

financieel
Prinsjesdag Miljoenennota

Belangrijkste wijzigingen Prinsjesdag 2017

Prinsjesdag 2017 is achter de rug. Onze Koning Prins-Willem Alexander heeft de Troonrede voorgelezen, de Minister Dijsselbloem (Financiën) heeft de Miljoenennota gepresenteerd en het ook het Belastingplan van 2018 is bekend gemaakt. Wat zijn de voornaamste wijzigingen voor nu? Bekijk 'de top 5' van de belangrijkste wijzigingen.

personeel
Risico Inventarisatie Evaluatie Verplicht

Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) verplicht

In de praktijk kom ik het nog regelmatig tegen, werkgevers die geen Risico-Inventarisatie & Evaluatie hebben. De RI&E is voor werkgevers een verplicht middel om de gezondheid en veiligheid in het bedrijf te bevorderen. Deze verplichting komt voort uit de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).

Profielfoto Hrt Wandeldag

4e editie De HRT Nationale Wandeldag - zondag 24 september 2017

Op zondag 24 september wordt de 4e editie georganiseerd van het landelijke wandelevenement De HRT Nationale Wandeldag. Traditioneel op de laatste zondag van september wandelen duizenden deelnemers, jong en oud, door de mooiste delen van Nederland. Dit jaar zijn er twee startpunten: Limburg en Brabant. Deelname is gratis.

personeel
Hrt Financieel I

Arbeidsrecht: recente ontwikkelingen

In de afgelopen maanden heeft er het een en ander plaatsgevonden op het vlak van arbeidsrecht. In onderstaande een korte opsomming van recente ontwikkelingen die voor uw bedrijf van belang kunnen zijn.

personeel
Wetgeving Regels Ontslagrecht

Overzicht wijzigingen ontslagrecht en -procedures

Ontslagrecht is complex en de kans op fouten is erg groot. Zeker ook omdat emoties wel eens een rol willen spelen. Een rationele aanpak is echter een eerste vereiste. In deze special geven we u een update van wijzigingen op het gebied van het ontslagrecht.

personeel
Regresrecht Verhaalrecht

Regresrecht, de veroorzaker betaalt

Zieke medewerkers kunnen een grote kostenpost zijn voor werkgevers. Vooral bij langdurig verzuim kunnen de totale kosten flink oplopen. Als de ziekte van een werknemer is veroorzaakt door het toedoen van een derde dan is er mogelijk kans om gebruik te maken van regresrecht (ook wel bekend als verhaalrecht).

reporting
Sturen Op Cijfers

Stapsgewijs naar een digitale administratie

Boekhouden? Grootboekrekeningen? Van oudsher iets wat alleen de mensen van de financiële afdeling leken te begrijpen. Maar door alle technische ontwikkelingen is het traditionele boekhouden voltooid verleden tijd. Met slimme tools kun je gegevens automatisch verwerken.

personeel
Minimum Jeugdloon

Advieswijzer Wijziging minimumloon per 1 juli 2017

Per 1 juli 2017 gaat het minimumjeugdloon flink omhoog en er worden nog meer wijzigingen verwacht. Heeft u, structureel of op incidentele basis, medewerkers in dienst die behoren tot de categorie jeugd? Lees dan deze advieswijzer.

Eindhoven 040-8449900 Amsterdam 020-5646006