Nieuws


Zakelijk nieuws voor ondernemers

Filter nieuws op
financieel
Prinsjesdag Miljoenennota

Belangrijkste wijzigingen Prinsjesdag 2017

Prinsjesdag 2017 is achter de rug. Onze Koning Prins-Willem Alexander heeft de Troonrede voorgelezen, de Minister Dijsselbloem (Financiën) heeft de Miljoenennota gepresenteerd en het ook het Belastingplan van 2018 is bekend gemaakt. Wat zijn de voornaamste wijzigingen voor nu? Bekijk 'de top 5' van de belangrijkste wijzigingen.

personeel
Risico Inventarisatie Evaluatie Verplicht

Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) verplicht

In de praktijk kom ik het nog regelmatig tegen, werkgevers die geen Risico-Inventarisatie & Evaluatie hebben. De RI&E is voor werkgevers een verplicht middel om de gezondheid en veiligheid in het bedrijf te bevorderen. Deze verplichting komt voort uit de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).

Profielfoto Hrt Wandeldag

4e editie De HRT Nationale Wandeldag - zondag 24 september 2017

Op zondag 24 september wordt de 4e editie georganiseerd van het landelijke wandelevenement De HRT Nationale Wandeldag. Traditioneel op de laatste zondag van september wandelen duizenden deelnemers, jong en oud, door de mooiste delen van Nederland. Dit jaar zijn er twee startpunten: Limburg en Brabant. Deelname is gratis.

personeel
Hrt Financieel I

Arbeidsrecht: recente ontwikkelingen

In de afgelopen maanden heeft er het een en ander plaatsgevonden op het vlak van arbeidsrecht. In onderstaande een korte opsomming van recente ontwikkelingen die voor uw bedrijf van belang kunnen zijn.

personeel
Wetgeving Regels Ontslagrecht

Overzicht wijzigingen ontslagrecht en -procedures

Ontslagrecht is complex en de kans op fouten is erg groot. Zeker ook omdat emoties wel eens een rol willen spelen. Een rationele aanpak is echter een eerste vereiste. In deze special geven we u een update van wijzigingen op het gebied van het ontslagrecht.

personeel
Regresrecht Verhaalrecht

Regresrecht, de veroorzaker betaalt

Zieke medewerkers kunnen een grote kostenpost zijn voor werkgevers. Vooral bij langdurig verzuim kunnen de totale kosten flink oplopen. Als de ziekte van een werknemer is veroorzaakt door het toedoen van een derde dan is er mogelijk kans om gebruik te maken van regresrecht (ook wel bekend als verhaalrecht).

reporting
Sturen Op Cijfers

Stapsgewijs naar een digitale administratie

Boekhouden? Grootboekrekeningen? Van oudsher iets wat alleen de mensen van de financiële afdeling leken te begrijpen. Maar door alle technische ontwikkelingen is het traditionele boekhouden voltooid verleden tijd. Met slimme tools kun je gegevens automatisch verwerken.

personeel
Minimum Jeugdloon

Advieswijzer Wijziging minimumloon per 1 juli 2017

Per 1 juli 2017 gaat het minimumjeugdloon flink omhoog en er worden nog meer wijzigingen verwacht. Heeft u, structureel of op incidentele basis, medewerkers in dienst die behoren tot de categorie jeugd? Lees dan deze advieswijzer.

personeel
Personeel Inhuren

Nu die nieuwe medewerkers nog...

De business trekt aan. Er zijn weer volop kansen in de markt. Om die kansen te pakken heeft u de juiste medewerkers nodig. Op zich niets nieuws, maar voor u het weet heeft u een probleem. Vooral in het MKB hoor ik werkgevers nogal eens zeggen dat ze niet aan de juiste mensen kunnen komen. Wat kunt u doen?

Tweede Kamer

Besluit minister Asscher maakt flexwerk stuk duurder

Mei 2017 - Minister Asscher heeft op 24 mei 2017, vlak voor zijn afscheid, nog een wijziging doorgevoerd met als resultaat dat flexibele arbeid duurder wordt. Wat zijn de gevolgen?

personeel
Personeel Inhuren

Advieswijzer Personeel inlenen in 2017

Mei 2017 - Leent u wel eens personeel in voor uw onderneming? Dan loopt u het risico op hoge boetes of aansprakelijkheid voor loonheffingen en btw als u de zaken niet goed geregeld heeft. Lees de tips en aandachtspunten in de Advieswijzer "Personeel inlenen in 2017"

software
Erp Oplossing Selecteren

Een ERP oplossing kiezen: waar te beginnen?

Mei 2017 - Wanneer u zich oriënteert op ERP systemen, dan zijn er veel zaken die uw keuze kunnen beïnvloeden. Welk voordeel zou uw organisatie kunnen hebben bij een ERP oplossing? En waarom is juist die ene oplossing beter voor uw organisatie dan die andere? Daarom is het belangrijk om eerst helder te krijgen wat een ERP pakket nu eigenlijk voor u kan betekenen.

Eindhoven 040-8449900 Amsterdam 020-5646006