Business Intelligence

Business Intelligence is simpel gezegd het omzetten van gegevens in informatie. In een organisatie wordt dag in dag uit veel data verwerkt in bijvoorbeeld het ERP-systeem, de financiële software, de salaris software en tal van documenten. Dit geheel wordt ook wel big data genoemd. Deze data is de ruggengraat van de organisatie en bevat bovendien veel verborgen informatie.

Data analyse

Door gegevens met elkaar te combineren kan waardevolle informatie ontstaan over de meest uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan statistieken van klanten (zoals betaaltermijnen, omzet per debiteur), pieken (seizoenen), specifieke kostenoverzichten en individuele prestaties van medewerkers.

Deze gegevens zitten soms dieper verborgen in het systeem of zijn verspreid over meerdere applicaties. Het samenvoegen van deze gegevens tot een rapport, analyse of dashboard kan waardevolle informatie opleveren over het reilen en zeilen van specifieke bedrijfsonderdelen. Er kan gekeken worden naar het verleden (hoe hebben we het gedaan?), maar nog veel belangrijker is te kijken wat de huidige situatie is en wat is de prognose voor de komende periode.

Business intelligence: kennis is macht

Door gegevens uit verleden, heden en de toekomst op een juiste manier aan te bieden wordt zeer waardevolle stuurinformatie verkregen die helpt om bij te sturen, onderbouwde keuzes te maken en prestaties te optimaliseren. Kennis is macht, dat is business intelligence.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen, wilt u eens sparren met een reporting specialist van HRT Business Solutions of heeft u een concreet vraagstuk? Wij denken graag met u mee.

Rianne Geevers

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Rianne Geevers

06 - 3361 6089 Stuur mij een e-mail