Management rapportage maken

Hoe maak je een goede management rapportage? ‘Meten is weten’ is een term van alle tijden. De mogelijkheden om te meten zijn de laatste tijd sterk verbeterd. De vraag naar actuele informatie is groter dan ooit. Snelle levering, dossiervorming, efficiëntie, prestatiemeting, forecasts… Elk bedrijf, klein en groot, heeft behoefte aan gegevens om het bedrijf te kunnen leiden en sturen. Een goede managementrapportage helpt daarbij.

Data in bedrijven groeien enorm. Regelmatig vraagt het management, de planning, de directie, de accountant om een uittreksel, in welke vorm dan ook. De automatisering binnen het bedrijfsleven heeft een enorme vlucht genomen, maar vaak blijkt dat het maken van rapportages nog niet efficiënt (of zelfs met de hand) wordt gedaan. Dat kost veel tijd en kent een flinke foutkans. Of het lukt niet om de juiste resultaten inzichtelijk te krijgen. Daardoor kan niet worden gestuurd op de juiste informatie.

Eenvoudig tot zeer complexe management rapportage

Investeren in het snel genereren van de gewenste management rapportage levert snel resultaat. Vaak zijn de bronnen en software binnen de organisatie al uitstekend geschikt om dit te realiseren en kunnen rapportages zelfs met één druk op de knop worden gegenereerd.

De specialisten van HRT Business Solutions weten als geen ander cijfers te genereren en om te zetten naar informatie. Altijd in nauw overleg en gericht op de dagelijkse praktijk binnen uw bedrijf, van eenvoudig tot zeer complex en altijd binnen de mogelijkheden van uw organisatie.

Bart Scheepens

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Bart Scheepens

06 - 5130 3887 Stuur mij een e-mail