Rapportage software kiezen

Rapportage software is beschikbaar in alle soorten en maten. Welke rapportage tool is het meest geschikt? Een rapportage programma is onmisbaar in elk bedrijf, klein en groot. De juiste keuze hangt af van tal van factoren, waarbij altijd de oplossing centraal staat.

Tip: koop nooit te snel een rapportage programma. De prijzen lopen enorm uiteen, maar dat geldt zeker ook voor de mogelijkheden. Een goede inventarisatie is daarom een niet te missen stap. Door in kaart te brengen welke rapportages gemaakt dienen te worden en aan welke eisen en wensen deze dienen te voldoen, ontstaat al snel een kader.

Effectief rapportages maken

Een rapportage tool dient zowel voor de maker als ontvanger (directie, management) werkbaar te zijn. Een managementrapportage moet snel overzicht geven van de KPI’s en het mooiste is als kan worden ingezoomd op onderdelen die aandacht behoeven. Hoe mooi is het om tijdens een managementoverleg te kunnen doorklikken op bijvoorbeeld een kostenoverzicht die significant hoger uitvalt dan voorgaande kwartalen. Dan kunnen direct conclusies worden getrokken en worden bijgestuurd.

De ontvanger wil snel en overzichtelijk de gewenste kengetallen op een presenteerblaadje, de maker wil snel en eenvoudig rapportages kunnen maken. Zonder de juiste tools kan het een tijdrovende klus zijn. Daarbij is er vaak sprake van het handmatig verzamelen van de data. Met de juiste tools kan kostbare tijd worden bespaard. Tijd die vrijkomt voor andere werkzaamheden.

Rianne Geevers

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Rianne Geevers

06 - 3361 6089 Stuur mij een e-mail