Pakketselectie

Pakketselectie, oftewel software selecteren voor uw bedrijf? Een verstandige keuze. Met een goede selectieprocedure vindt u de software die het best past bij uw bedrijfsprocessen. Hierdoor verdient een pakketselectie zich snel terug en is de investering meer dan waard.

Pakketselectie aandachtspunten

Tegenwoordig kan elk bedrijfsproces geautomatiseerd worden. Dit komt voort uit de behoefte van het bedrijfsleven. Hierdoor is er een enorme wildgroei ontstaan aan oplossingen. Naast ERP- en boekhoudsoftware zijn er tal van additionele oplossingen voor specifieke doeleinden. Enkele aandachtspunten:

1. Uw bedrijfsproces in beeld
U wilt dat de software aansluit bij uw bedrijfsprocessen. Door hier een gedetailleerd beeld van te krijgen, geeft dit al snel een duidelijk beeld van de pakketeisen en -wensen.

2. Koppelmogelijkheden
Steeds meer bedrijven hebben applicaties in gebruik die gekoppeld dienen te worden. Denkt hierbij aan een webshop, kassasysteem, planningsprogramma, urenregistratie, facturatieprogramma of branchepakket. Koppelen is dan een vereiste, maar niet vanzelfsprekend bij alle pakketten.

3. Wat kan het pakket niet?
Het gaat er niet alleen om wat pakketten wél kunnen, maar zeker ook wat ze niet kunnen. Dit vereist een goede beoordeling en vergelijking.

4. Standaardpakket, branchepakket, maatwerk of pakketcombinatie
De mogelijkheden zijn legio. De verschillen zitten in tal van factoren. Behalve inhoudelijk spelen ook bijvoorbeeld contractvorm, flexibiliteit toekomstbestendigheid een belangrijke rol.

Niet kosteloos -> niet afhankelijk

Pakketselectie is een betaalde dienst en daar is een reden voor. Er wordt onafhankelijk gekeken naar wat voor u de beste keuze is zonder daarbij de voorkeur bestaat voor een bepaald pakket of leverancier. Onze adviseur staat volledig aan uw zijde.

Waarom HRT?

Pakketselectie is ingewikkeld. De onafhankelijke bedrijfsadviseurs van HRT Business Solutions hebben jarenlange ervaring bij het selecteren en implementeren van software. Wij kunnen u helpen bij de gehele selectieprocedure of bij specifieke onderdelen.

Ook implementatiebegeleiding is mogelijk. Zo weet u zeker dat gedane beloftes ook in de praktijk worden waargemaakt, binnen het afgesproken tijdspanne en budget.

Bart Scheepens

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Bart Scheepens

06 - 5130 3887 Stuur mij een e-mail