Special Ontslagrecht 2017

Ontslagrecht is complex en de kans op fouten is erg groot. Zeker ook omdat emoties wel eens een rol willen spelen. Een rationele aanpak is echter een eerste vereiste. In deze special geven we u een update van wijzigingen op het gebied van het ontslagrecht. Als werkgever is het van groot belang om op de hoogte te zijn en te blijven van de geldende wetten en regels op het vlak van ontslagprocedures.

In elk bedrijf komt het wel eens voor dat een werknemer de organisatie verlaat. Soms op eigen initiatief, soms in goed overleg, soms op initiatief van de werkgever. Wanneer werkgever en werknemer besluiten uit elkaar te gaan dan is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de rechten en plichten.

Onderwerpen Special Ontslagrecht

Onderwerpen die in deze special de revue passeren zijn:

  • Ontslagregels
  • Versterking rechten tijdelijke arbeidscontracten
  • Versterking rechten oproepkrachten
  • Ketenbepaling
  • Duur WW per 1 januari 2016 verlaagd

Download de Special Ontslagrecht 2017

Deze Special Ontslagrecht 2017 is beschikbaar als PDF. Erg handig als naslagwerk of om te delen met uw collega’s.

Download

Special Ontslagrecht

Is er sprake van een ontslagprocedure in uw organisatie? Dan is het raadzaam om een specialist in de arm te nemen die aan uw kant staat. HRT Business Solutions kan u hierbij perfect ondersteunen. De voordelen van de inzet van een HR-specialist zijn tweeledig.

Ten eerste is een dergelijk vraagstuk is namelijk vaak complex. Dit betekent dat specifieke kennis van wet- en regelgeving vereist is om misstappen in de procedure te voorkomen. Ten tweede kan het lastig zijn om de emoties uit te schakelen. Onze specialist staat rationeel in de zaak een staat aan uw zijde. Dit helpt om de procedure volt te doorlopen en risico’s te vermijden.

Heeft u vragen over dit onderwerp of een vraagstuk waarbij u hulp nodig heeft? Neemt u dan contact met ons op.

Thomas Vos

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Thomas Vos

06 - 1940 3952 Stuur mij een e-mail