Unit4 Multivers Groothandel

Unit4 Multivers Groothandel is de ERP oplossing voor (internationale) groothandelsbedrijven. Het is als een van de weinige applicaties die is ontwikkeld vanuit de logistieke gedachtegang: de voorraad en de goederenstroom vormen het uitgangspunt voor de aansturing van de organisatie.

Unit4 Multivers Groothandel is een standaard softwarepakket. Het grote voordeel is dat het zonder modificaties kan worden ingezet in bijna elke handelsonderneming. Alleen in geval van zeer specifieke bedrijfsprocessen kan het gebeuren dat een stukje maatwerk nodig is om de software perfect aan te laten sluiten.

Ondersteuning voor de groothandel

HRT Business Solutions kan u van A tot Z ondersteunen. Wij hebben namelijk een team van adviseurs en consultants die ruime ervaring hebben met de werkwijze in de groothandel en logistiek en de implementatie van Unit4 Multivers in het bijzonder. Bovendien beschikken wij over een eigen supportdesk. Hierdoor heeft u vanaf het eerste contactmoment één aanspreekpunt en bent u dus niet afhankelijk van een derde partij.

UNIT4 Multivers Groothandel helpt u onder meer de volgende doelstellingen te realiseren:

 • de interne logistiek stroomlijnen
 • kosten terugdringen
 • kapitaalbeslag op voorraad en debiteuren verlagen
 • tevredenheid van klanten en medewerkers vergroten
 • inspelen op veranderende marktomstandigheden
 • groei en continuïteit

Samenstelling van de software (modules)

ERP groothandel interface

Het ERP systeem bestaat uit diverse bouwstenen die naadloos op elkaar aansluiten. In de basis bestaat de software uit de volgende categorieën:

 • Financiële administratie

De financiële en administratieve afhandeling is onlosmakelijk verbonden met het logistieke proces. Unit4 staat bekend om haar krachtige financiële software voor het MKB (Unit4 Multivers lijn). In de financiële module zijn alle componenten geïntegreerd die een handelsbedrijf nodig heeft. Denk hierbij aan specifieke zaken als kredietlimiet, kostenplaatsen en kostendragers, automatische incasso, budgettering en verplichtingen.

 • Handel & logistiek

Het beheer van de voorraad staat centraal in een handelsonderneming, zo ook in Unit4 Multivers Groothandel. De drie factoren die hierin bepalend zijn: inkoop, verkoop en logistiek. Dit geeft u volledige grip op de voorraad en de goederenstroom.

 • Service & onderhoud

Nadat de levering is afgerond wordt er nog steeds veel van u verwacht. Denkt u hierbij aan garantie, productondersteuning, service, periodiek onderhoud, etc. Daarom is een adequate registratie van alle verkopen essentieel. De module CRM is hiervoor al een uitstekende basis. Is meer functionaliteit nodig dan is de module Service & Onderhoud een absolute meerwaarde, bijvoorbeeld voor contractbeheer, periodieke facturen, werkorders en de inzet van servicemonteurs.

 • Mobile sales

Heeft u vertegenwoordigers die veelal buiten het eigen bedrijf werkzaam zijn? dan is mobile sales de ideale toepassing. Hiermee geeft u de buitendienstmedewerkers een webbased applicatie die te bedienen is op een tablet, die volledig is geïntegreerd. Mobile sales geeft recente informatie over het productaanbod en de voorraad, inclusief order-entryproces.

Mobile sales handel

 • CRM

In de groothandel is klantbeheer complexer dan in veel andere sectoren. Dat vraagt om een krachtige CRM-module. Dat gaat veel verder dan alleen de registratie van klantgegevens. Zo kunnen ook workflows, mailings, marketingcampagnes en documenten worden vastgelegd. Ook is er een koppeling met bijvoorbeeld Outlook voor het maken van afspraken en met het ERP-systeem voor het monitoren van backorders, offertes, verkoopstatistieken en openstaande posten.

 • Web solutions

Digitalisering verandert de werkwijze van handelsbedrijven. Steeds meer bestellingen worden online gedaan, waardoor een webshop bij veel groothandels niet meer mag ontbreken. Daarbij is het essentieel dat er een perfecte integratie is met het ‘achterliggende’ ERP-systeem, zodat bijvoorbeeld de actuele voorraad en prijzen worden getoond en bestellingen snel worden verwerkt, zowel logistiek als financieel. Ook veiligheid is daarbij van belang, zodat klanten op een betrouwbare wijze elektronische transacties kunnen doen.

Meer informatie

Bij de keuze van een nieuw ERP-systeem is een gedegen inventarisatie essentieel. HRT Business Solutions helpt u hier graag bij. Wij hebben van oudsher ruime ervaring met de groothandel. We begrijpen dus de processen en de vraagstukken die er spelen in uw organisatie: ‘we spreken dezelfde taal’. Onze adviseurs, consultants en supportdesk bieden u op elk gewenst moment professionele ondersteuning.

Wilt u zien hoe Unit4 Multivers Groothandel voor u kan werken en hoe wij u hierbij kunnen helpen? Wij komen graag bij u langs voor een inventarisatie, introductiegesprek of een demo.

Bart Scheepens

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Bart Scheepens

06 - 5130 3887 Stuur mij een e-mail