Unit4 Multivers gaat over op versie 12.0. Dit zal gebeuren op donderdag 29 augustus 2019. Unit4 ziet dit als een ‘major update’. Een major update betekent dat het grote(re) impact heeft op de software die u gebruikt. Lees dit bericht daarom aandachtig.

Overzicht van de wijzigingen

Normaliter betekent een major update ook dat er essentiële wijzigingen zijn in functionaliteit en gebruik. Dit keer ligt de focus meer op de techniek onder de motorkap. Zo wordt er een nieuwe 64-bit SQLBase database server (12.1.2) in gebruik genomen, alsook enkele wijzigingen in de ODBC-koppeling en de Business Connector (nieuwe versie). De aandachtspunten hieronder gelden voor alle versies van Unit4 Multivers.

 

Unit4 Multivers boekhoudpakket

Installatie

Speciaal voor Online users
Werkt u met Unit4 Multivers Online of Unit4 Multivers Web? Dan wordt de nieuwe versie automatisch voor u gerealiseerd in uw cloud-omgeving. Belangrijk om te weten is dat Unit4 Multivers Online/Web op donderdagavond 29 augustus vanaf 18.00 uur niet beschikbaar is vanwege deze update. Op vrijdag 30 augustus om 07.00 uur is de applicatie weer toegankelijk en werkt u automatisch in de nieuwe versie.

Belangrijk: ons advies is om na de update te controleren of koppelingen met andere software die u gebruikt nog naar behoren werken.

Speciaal voor Offline users
Werkt u met de offline-versie van Unit4 Multivers dan wordt de installatie niet automatisch verricht. Aangezien het een major update betreft is het belangrijk om ons advies nauwgezet te volgen om het risico op fouten of het verlies van data te voorkomen. Lees ons advies

Back-up

Let op: Maak altijd vooraf een back-up van uw administratie(s), besturingsgegevens en formulieren! Zie de handleiding binnen de software voor het veiligstellen van de administratie- en besturingsgegevens.

Wijzigingen in de installatie

  • Nieuwe versie SQLBase 12.1.2 databaseserver (64 bit)
  • Installatie op een 32-bits besturingssysteem is niet mogelijk

Wijzigingen in de koppelingen

  • 64-bit odbc driver beschikbaar
  • ODBC nu ook in Read-Committed modus te gebruiken t.b.v. performance
  • Nieuwe versie UBC (9.2.0)
  • Klanten met een lokale API installatie dienen een pad naar de sql.ini mee te geven

Wijzigingen en nieuwe functionaliteit

  • Oude back-ups (*.bkp, sqlbase 8.5) kunnen niet meer worden ingelezen
  • Multivers 12.0 back-ups krijgen weer de *.bkp extensie

Nieuwe database server SQLBase 12.1

Multivers 12.0 werkt met een nieuwe database server SQLBase 12.1.2. Deze is 64-bit en biedt verbeteringen t.o.v. de vorige versie (11.5).

Om met deze database server te kunnen werken, moeten de databases worden geconverteerd naar de indeling van SQLBase 12. Multivers zal dit voor u doen bij het openen van een administratie. Unit4 adviseert u vooraf de databases bij te werken. Zie hiervoor het document De overgang naar SQLBase12.

NB: Verzeker u ervan dat er voldoende vrije schijfruimte is, omdat de conversie van de administraties een kopie van de database + hulpbestanden in de map ConversionTo_12 in de data-map van de administratie plaatst. U kunt ook een andere locatie opgeven voor de conversiebestanden.

Nadine van der Steijn

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Nadine van der Steijn

088 – 42 42 542 Stuur mij een e-mail