Unit4 PSA Suite, bedrijfssoftware voor accountants en projectorganisaties

De Unit4 PSA Suite is een nieuwe software oplossing in de cloud. PSA staat voor Professional Services Automation, ofwel automatisering voor zakelijke dienstverlening. Deze software is uitermate geschikt is voor financiële instellingen (zoals accountants, belastingadviseurs, administratiekantoren) en voor bedrijven in de zakelijke dienstverlening en project gestuurde bedrijven.

Kort omschreven is de PSA Suite een software ecosysteem, bestaande uit meerdere modules / applicaties die gezamenlijk de belangrijkste, kritische bedrijfsprocessen van een organisatie automatiseren en digitaliseren.

Unit4 PSA Suite accountant

Projectlevenscyclus plannen, beheren, volgen en afronden

De PSA Suite is innovatieve cloudsoftware die organisaties helpt om projecten gedurende de gehele levenscyclus op een proactieve wijze te monitoren en succesvol af te ronden. Hiermee wordt optimale grip op leads en opdrachtgevers (en gemaakte afspraken) gerealiseerd, wat uiteindelijk zal leiden tot betere resultaten en een efficiënter werkende organisatie. Ook zal de klanttevredenheid significant groeien, doordat veel beter wordt voldaan aan de verwachtingen.

 • Projecten binnenhalen

  Betere scoringskansen bij nieuwe projecten en meer succesvolle projecten voorstellen, gebaseerd op eerdere resultaten.

 • Rendabele projecten uitvoeren

  Marge- en omzetdoelstellingen behalen, waarbij volledige en actuele zichtbaarheid wordt verkregen in planning, kosten, budget en projectplan.

 • Inzet medewerkers optimaliseren

  Realiseer een optimale bezettingsgraad van de medewerkers op basis van beschikbaarheid, pijplijn en taakverdeling.

 • Accurate facturatie

  Urenstaten (zelfsturend) zorgen ervoor dat een projectevaluatie en de financiële verwerking ervan snel worden geregeld.

Zonder een efficiënt beheer vanaf het begin van de uw projectlevenscyclus is een project een stuk lastiger te plannen, te beheren en te volgen.

Alle benodigde functionaliteiten voor het beheren van contacten, kansen, gateways en potentiële belangenconflicten zijn voorzien in de Unit4 PSA – oplossing. In de geïntegreerde oplossing kunnen verkoop- en projectteams de sales pipeline registreren en erover rapporteren in alle fasen totdat de opportunity wordt gewonnen.

 • Opportunity management met Gateway-management.
 • Het gebruiken van voorspellende analyse tools om offertes te maken op basis van gegevens uit referentieprojecten.
 • Gewonnen opportunities converteren naar projecten.
 • Nieuwe projecten aanmaken op basis van sjablonen en verminder het handmatig werk.

Met deze krachtige voorspellende analysetools worden historische projectgegevens gebruikt als referentie voor het aanmaken en inplannen van nieuwe projecten. Binnen slechts seconden ziet u wat de inschatting zou moeten zijn en wie toegewezen zou moeten worden aan het project. Het systeem doet vervolgens de rest voor u en maakt project, een projectplan en de medewerkersplanning aan.

Door aan de voorkant een planning op te stellen en te budgetteren, kan een nauwkeurige inschatting worden gegeven in de opportunityfase. Ook  en het accuraat volgen van projecten in de uitvoeringsfase. Ze dragen bij aan nauwkeurige prognoses van cashflow, bezetting en winstbijdrage en leiden tot bedrijfsbrede KPI’s, evenals de analyse van specifieke projectportfolio’s op managementniveau.

 • Project 360 Workspace voor volledig zicht en beheer van projecten.
 • Projectforecast voor het prognosticeren van de positie op het gebied van mensen, projecten, budget, omzet en winst.
 • Registreer tijd via urenstaten die direct zijn gekoppeld aan het project.
 • Leg projectgerelateerde kosten direct vast op het project.
 • Doe inkoopaanvragen voor aanschaf en doorbelasting aan de klant.

Informatie over resourceplanning is meteen voorhanden om te kunnen bepalen welke functies het meest effectief inzetbaar zijn. Ook kan de beschikbaarheid en het gebruik op elk niveau van de organisatie en op elke gewenste functie worden bewaakt en beheerd.

Zo is het nuttig om inzicht te hebben in de beschikbaarheid van medewerkers binnen een divisie en per discipline, maar het kan ook waardevol zijn om de beschikbaarheid van een vakgebied, zoals ingenieur, in alle divisies te zien. Flexibele analyse- en rapportagemogelijkheden geven uw teams deze informatie.

 • De juiste teams en expertise toewijzen om zo de bezettingsgraad en de facturabiliteit te verhogen.
 • De kosten verlagen van het aanhouden van redundante skills of het verliezen van opportunities door managementteams op alle continenten.
 • Alle medewerkers bereiken met een geïntegreerd bedrijfssysteem. Hiermee worden “silo’s afgebroken”.
 • Toekomstige capaciteitsvraagstukken in uw organisatie analyseren en voorspellen.

Spreadsheets dienen vele doeleinden, zoals rapportage en analyse, maar meestal ondersteunen ze het facturatieproces. U kunt een andere spreadsheet hanteren voor verschillende taken en projecten. Dat is zeker niet de beste manier om de belangrijkste componenten achter uw cashflow te beheren! Nu hebt u een alternatief voor het volume en de complexiteit van spreadsheets.

Dankzij onze uitgebreide oplossing voor facturatie, met verkooptarieven per medewerker, per functie, rol, klant, project of een combinatie ervan, kunt u de contractvoorwaarden van de klant efficiënt beheren.

Urenstaten, onkosten, mijlpalen, vaste termijnen worden allemaal verwerkt volgens het contract zonder menselijke tussenkomst, behalve bij het bijwerken van de contractvoorwaarden of gedetailleerde bewerking van de factuurinhoud, indien nodig.

 • De factuurinterval verminderen en de nauwkeurigheid van facturen verhogen.
 • Precies in rekening brengen wat er moet worden gefactureerd op het juiste moment.
 • Het aantal creditfacturen en creditnota’s verminderen.
 • Late betalingen verminderen.

Video: Unit4 PSA Suite voor de zakelijke dienstverlening en project gestuurde organisaties

Video: Unit4 PSA Suite voor accountantskantoren en financiële adviesbureaus

Download: Whitepaper Unit4 PSA Suite (Engelstalig)

Meer weten over de Unit4 PSA Suite? Download het whitepaper als naslagwerk of om te delen met uw collega’s.

 

Download

Whitepaper cloud oplossing PSA

Rianne Geevers

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Rianne Geevers

06 - 33616089 Stuur mij een e-mail