Unit4 Multivers gaat over op versie 12.0. De nieuwe versie is beschikbaar vanaf donderdag 29 augustus 2019. Unit4 ziet dit als een ‘major update’. Een major update betekent dat het grote(re) impact heeft op de software die u gebruikt. Lees dit bericht daarom aandachtig.

Normaliter betekent een major update ook dat er essentiële wijzigingen zijn in functionaliteit en gebruik. Dit keer ligt de focus meer op de techniek onder de motorkap. Zo wordt er een nieuwe 64-bit SQLBase database server (12.1.2) in gebruik genomen, alsook enkele wijzigingen in de ODBC-koppeling en de Business Connector (nieuwe versie). Overzicht alle wijzigingen

Werkt u met de offline-versie van Unit4 Multivers dan wordt de installatie niet automatisch verricht. Aangezien het een major update betreft is het belangrijk om ons advies nauwgezet te volgen om het risico op fouten of het verlies van data te voorkomen.

Installatie Unit4 Multivers

Kleine updates doen veel bedrijven zelf. Deze nieuwe versie is, zoals aangegeven, een major update en dat betekent dat de impact op uw omgeving groter is. Daarom is ons advies om de update te laten uitvoeren door een consultant van HRT Business Solutions. Onze gecertificeerde Unit4 Multivers-consultants begeleiden u stapsgewijs bij de migratie. Zo bent u ervan verzekerd dat de update adequaat en veilig wordt doorgevoerd en eventuele complicaties tijdens de update direct kunnen worden verholpen.

Wilt u meer informatie of direct een afspraak plannen voor de installatie? Neem dan contact met ons op.

Koppelingen

Heeft u koppelingen met ander applicaties? Informeer dan alvast de leverancier van betreffende applicatie(s) over de nieuwe versie van Unit4 Multivers. Zo kan betreffende leverancier al gaan beoordelen welke impact dit heeft op de werking van de koppeling. Laat ons weten welke koppelingen u heeft, zodat de complexiteit van de update kan worden vastgesteld.

Back-up

De update door onze consultant wordt zorgvuldig gepland op het moment dat dit voor u past en als uw organisatie (en leveranciers van eventuele koppelingen) hier klaar voor zijn. Dit doen we dus in nauw overleg met u. Het is heel belangrijk dat er voorafgaand aan de update een back-up wordt gemaakt, zodat uw bedrijfsdata niet verloren kunnen gaan. Deze back-up wordt direct voor de update uitgevoerd. Na de back-up en tijdens het installatieproces kunnen uw medewerkers tijdelijk geen gebruik maken van Unit4 Multivers. De tijdsduur is afhankelijk van de opbouw van uw bedrijfssituatie. Onze consultant kan op voorhand een indicatie geven op basis van uw specificaties.

Alternatief: naar de cloud

Wilt u niet langer verantwoordelijk zijn voor het maken van periodieke back-ups, het doorvoeren van updates en het applicatiebeheer van Unit4 Multivers op uw eigen ICT-omgeving? Wanneer u overstapt naar de cloud-omgeving van Unit4 Multivers dan heeft u hier geen omkijken meer naar. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de voordelen.

Nadine

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Rob Kirkels

088 – 42 42 542 Stuur mij een e-mail