Op 29 maart 2019 wordt de Brexit definitief. Wat dit betekent en onder welke voorwaarden is nog niet bekend. Ook is nog niet geheel duidelijk welke impact dit heeft voor het Nederlandse bedrijfsleven. Wel is het raadzaam om de nodige voorbereidingen te treffen. Ook op het gebruik van Unit4 Multivers heeft de Brexit invloed. Doet u zaken met organisaties in Groot-Brittannië? Hieronder treft u vier handige tips.

TIP 1: Aanpassingen in Unit4 Multivers

Groot-Brittannië verlaat de EU. Dit dient u op/na 29 maart 2019 handmatig aan te passen in Unit4 Multivers. Hieronder treft u achtereenvolgens de werkwijze in Unit4 Multivers Online/Offline en Web. Bekijk de uitleg die hoort bij uw softwarepakket.

Werkwijze Unit4 Multivers Online en Offline

Ga naar:
Onderhoud -> Algemene Gegevens -> Basisgegevens

Bij Verenigd Koninkrijk zet u het vinkje in de kolom ‘EU’ uit:

Multivers online offline Brexit

Werkwijze Unit4 Multivers Web

Ga in de menubalk (links) naar het tandwiel en kies voor ‘Landen’. Kies in de lijst voor GB (Verenigd Koninkrijk) door hier dubbel op te klikken. en verschijnt een nieuw scherm. Hier kunt u het schuifje van EU uitzetten:

Brexit Unit4 Multivers web

TIP 2: SEPA

Het vinkje SEPA mag aan blijven staan. Mocht dit later nog veranderen dan zal dat met ingang van 1-1-2020 zijn en zullen wij u daar tijdig over informeren.

Let op: Houdt u er verder rekening meer dat zodra u het vinkje EU uitzet Unit4 Multivers automatisch het btw scenario buiten de EU kiest. Mocht u na het omzetten van het vinkje toch nog een factuur van voor 29 maart in willen voeren dan dient u handmatig het btw scenario binnen de EU te kiezen.

TIP 3: Brexit-scan

Wilt u weten welke impact de Brexit heeft op uw organisatie? De overheid heeft hiervoor een handige Impact Scan gelanceerd die een richtlijn geeft om na te denken over de gevolgen die de Brexit kan hebben voor uw organisatie.

TIP 4: Subsidie

Ook komt u wellicht in aanmerking voor subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wanneer u een Brexit-adviseur inschakelt.

Rianne Geevers

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Neem dan even contact op met Rianne Geevers

06 - 3361 6089 Stuur mij een e-mail